Turku – Maarianhamina

Purjehdus Turusta Maarianhaminaan on samalla matka Saaristomeren poikki. Purjehdus alkaa vehreästä Turun saaristosta. Korppoossa vietetyn yön jälkeen on edessä Kihdin selän ylitys ja Ahvenanmaan saaristo. Matkan lopuksi sivuutetaan Ahvenanmaan länsireunan karut punaiset kalliot ja etelässä avautuva Ahvenanmeri. Perillä odottaa saariston vilkkain ja viihtyisin kesäkaupunki! Paluumatkalla tutut maisemat voi kerrata lintuperspektiivistä laivan kannelta.

Purjehduksen kesto on 3 päivää. Matka alkaa Turusta iltapäivällä. Ensimmäinen etappi n. 4-5 tunnin purjehdusmatkan päässä on Korpoström, jossa yöpyminen hotellissa.

Seuraavana päivänä n. 10 tunnin purjehdus Korppoosta Maarianhaminaan, jossa yöpyminen hotellissa.

Kolmas matkapäivä varataan Maarianhaminaan tutustumiselle ja paluumatkalle laivalla, joka lähtee Maarianhaminasta iltapäivällä ja on Turussa illalla.

Lähtöpaikaksi sopii hyvin myös Airiston ranta Stormälössä Paraisilla. Matkaa siitä Korpoströmiin on n. 1,5 tuntia vähemmän kuin Turusta.

Ryhmäkoko s/y Belmontilla on max 14 osallistujaa. Isommille ryhmille järjestämme purjehduksia kahdella veneellä, jolloin mukaan mahtuu 24 henkeä (14+10).
Veneiltä löytyy pelastusliivit, sateenpitävät purjehdusasut sekä saappaat asiakkaidemme käyttöön.

Purjehdusohjelma: Lähtö Turusta tai Paraisilta n. klo 15. Ensimmäinen etappi on Korpoström, jonne Paraisilta on 3-4 tunnin (20 mailia)  ja Turusta 4-6 tunnin (30 mailia) purjehdus. Matkalla nautitaan pientä suolaista huikopalaa. Perillä odottaa sauna, illallinen ja yöpyminen hotellissa Korpoströmissä 2 hengen huoneissa.

Seuraavana päivänä aamiainen hotellissa ja varhainen startti kohti Maarianhaminaa n. klo 8. Purjehdus Korppoosta Maarianhaminaan kestää noin 8-10 tuntia (60 mailia), matkalla nautitaan lounas, päiväkahvit ja pientä suolaista välipalaa. Maarianhaminan Länsisatamaan saavutaan noin klo 16-18, perillä odottaa sauna ja illallinen pursiseura ÅSS:n legendaarisessa ravintolapaviljongissa.

Yöpyminen Park Hotellissa tai Hotelli Pommernissa kävelymatkan päässä satamasta ja kaupungin keskustasta.

Matkan viimeisenä päivänä on aikaa tutustua Maarianhaminaan. Paluumatkalle Turkuun lähdetään Viking Isabellalla klo 14.25, Turussa laiva on klo 19.50.

Aikataulu:

1. päivä
– Lähtö Turusta tai Airistolta Paraisilta n. klo 15.
– Matkalla pientä suolaista huikopalaa
– Korpoströmissä n. klo 18-19 (lähtö Paraisilta) tai n. 19-20 (lähtö Turusta)
– Sauna, illallinen ja yöpyminen hotelli Korpoströmissä

2. päivä
– Aamiainen hotellissa
– Startti n. klo 8
– Matkalla lounas,  päiväkahvi ja välipalaa
– Perillä Maarianhaminassa n. klo 16-18
– Sauna Länsisatamassa ja illallinen ÅSS-ravintolassa
– Yöpyminen hotellissa (Pommern tai Park Hotel)

3. päivä
– Aamiainen hotellissa
– Tutustumista Maarianhaminaan
– Paluumatka Turkuun Viking Isabellalla klo 14.25-19.50

Hinta ryhmäkoon ollessa 14 henkeä, 540 euroa / hlö + 10% alv. sisältää purjehdusmatkat s/y Belmontilla miehistöineen, varusteet sekä tarjoilut merellä, saunan, yöpymisen ja aamiaisen hotelli Korpoströmissä, yöpymisen ja aamiaisen Park Hotellissa sekä paluumatkan Viking Isabellalla.

Kysy lisää purjehduksesta majoituksineen asiakaspalvelustamme.