Turku – Nötö

Turun ulkosaaristossa sijaitseva Nötö on osa Saaristomeren kansallispuistoa. Mereltä tulijaa on vastassa pieni kylä tuulimyllyineen ja ranta-aittoineen. Kylän rannassa on kauppa ja kesäaikaan kahvila, pienen kävelymatkan päässä saaren tunnelmallinen puukirkko 1700-luvulta.

Purjehdusreitti Nötön saarelle on hyvin suojainen, joten kohde sopii mainiosti rauhallisemman purjehduksen ystäville.

Yöpyminen Backaron majatalossa tarjoaa taatusti aitoa saaristolaistunnelmaa: Illallisen Backaron emäntä kattaa satavuotiaan talon lasiverannalle, raaka-aineista vastaa talon kalastaja-isäntä. Backaro on haluttu säilyttää mahdollisimman alkuperäisenä, joten mukavuuksia on rajoitetusti: kylpyhuone suihkuineen löytyy, sisällä on sähkövessa ja pihapiirissä puusee.

Purjehduksen kesto on 2 päivää. Lähtö Turusta aamulla, illanvietto ja yöpyminen Nötössä, paluupurjehdus starttaa seuraavana aamuna, perillä Turussa ollaan myöhään iltapäivällä.

Lähtö- ja paluusatamaksi voidaan valita myös Airiston ranta Stormälössä Paraisilla, josta merimatkaa Nötöseen on n. 1,5 tuntia vähemmän kuin Turusta.

Ryhmäkoko purjehduksella on max 16 osallistujaa. Tarjoamme pelastusliivit, sateenpitävät purjehdusasut sekä saappaat asiakkaidemme käyttöön.

Purjehduksen ohjelma alkaa aamiaisella veneessä Aurajoessa (tai Airiston rannassa Paraisilla). Purjehdus Turusta Nötöön kestää 5-8 tuntia, matkaa on n. 40 mailia. Airistolta Paraisilta matkaa on 4-6 tuntia eli n. 30 mailia.

Purjehduksen lomassa haukataan meriolosuhteisiin sopiva lounas, päiväkahvit juodaan kelin mukaan joko merellä tai perillä Nötön rannassa.

Backaron majatalossa purjehtijoita odottaa sauna ja illallinen sekä yöpyminen 2 hengen huoneissa.

Paluupäivä alkaa aamiaisella Backarossa, matkalla Turkuun nautitaan merellinen lounas ja päiväkahvit. Perillä Aurajoessa tai Airiston rannassa Paraisilla ollaan myöhään iltapäivällä.

Aikataulu menomatkalla:
– Lähtö Turusta Aurajoesta n. klo 10
– Lounas ja päiväkahvit merellä
– Kiinnittyminen Nötön kylän rantaan n. klo 16-18
– Majoittuminen, sauna ja illallinen Majatalo Backarossa

Paluumatkalla:
– Aamiainen Backarossa
– Lähtö kohti Turkua n. klo 9
– Lounas ja päiväkahvit merellä
– Kiinnittyminen Aurajokeen n. klo 15-17

Hinta ryhmäkoon ollessa 14 henkeä, 480 euroa / hlö + 10% alv. sisältää purjehdusmatkat s/y Belmontilla miehistöineen, varusteet sekä tarjoilut merellä, kolmen ruokalajin illallisen viineineen, saunan sekä yöpymisen ja aamiaisen Backaron majatalossa.

Kysy lisää purjehduksesta ruokailuineen ja majoituksineenasiakaspalvelustamme.

Lisätietoa
Backaro

Nötön saari