Turku – Utö

Utö on nimensä mukaisesti Saaristomeren ulkoreunalla. Saaren historia majakanvartijoiden, luotsien ja sotilaiden tukikohtana ulottuu 1600-luvulle. Asukkaita saarella on n. 50.
Reitti Utöseen noudattelee historiallista saaristoväylää, jonka sisääntuloa Utön luotsit ovat vuosisatoja turvanneet. Alkuosa purjehduksesta kulkee saariston suojissa, mutta Utön edustan kivikkoiset vedet antavat kovemmilla keleillä tuntumaa avomeren läheisyydestä.

Upean luonnon ja jyhkeän majakan lisäksi Utön saarelle oman sävynsä antaa puolustusvoimien entinen kasarmi, jossa nykyisin toimii hyvinvarusteltu hotelli.

Purjehduksen kesto on 2 päivää. Lähtö Turusta aamulla, illanvietto ja yöpyminen Utössä, startti paluupurjehdukselle Turkuun seuraavana aamuna, perillä Aurajoessa ollaan iltapäivällä.

Merimatka Turku-Utö taittuu s/y Belmontilla 9-12 tunnissa. Lähtö- ja paluusatamaksi voidaan valita myös Airiston ranta Stormälössä Paraisilla, josta merimatkaa Utöseen on n. 1,5 tuntia vähemmän kuin Turusta.

Ryhmäkoko s/y Belmontilla on max 18 osallistujaa. Isommille ryhmille järjestämme purjehduksia kahdella veneellä, jolloin mukaan mahtuu 30 henkeä (18+12). Veneiltä löytyy pelastusliivit, sateenpitävät purjehdusasut sekä saappaat asiakkaidemme käyttöön.

Purjehduksen ohjelma alkaa aamiaisella veneessä Aurajoessa (tai Airiston rannassa Paraisilla). Purjehduksen lomassa haukataan meriolosuhteisiin sopiva lounas ja päiväkahvit juodaan joko merellä tai perillä Utön rannassa.

Hotellilla purjehtijoita odottaa sauna ja illallinen. Majoittuminen Utön Havshotellissa 2 hengen huoneissa. Hotellihuoneiden sijaan on mahdollista myös majoittua 2-5 hengen rivitaloasunnoissa, jotka on kunnostettu puolustusvoimien henkilökunnan entisiin asuintaloihin.

Paluupäivä alkaa aamiaisella hotellissa, paluumatkalla nautitaan merellinen lounas ja päiväkahvit. Turkuun (tai Airiston rantaan Paraisille) saavutaan illalla.

Aikataulu menomatkalla:
– Lähtö Turusta Aurajoesta n. klo 9 tai Airiston rannasta Paraisten Stormälöstä n. klo 10.
– Lounas ja päiväkahvit merellä
– Kiinnittyminen Utön rantaan n. klo 19-21
– Majoittuminen, sauna ja illallinen Utö Havshotellissa

Paluumatkalla:
– Aamiainen hotellissa
– Lähtö kohti Turkua n. klo 9
– Lounas ja päiväkahvit merellä
– Paluu Airiston rantaan Paraisille n. klo 18-19 tai Aurajokeen Turkuun n. 1,5 tuntia myöhemmin

Hinta ryhmäkoon ollessa 14 henkeä, 490 euroa / hlö + 10% alv. sisältää purjehdusmatkat s/y Belmontilla miehistöineen, varusteet sekä tarjoilut merellä, majoittumisen, saunan ja aamupalan Uto Havshotellissa.

Kysy lisää purjehduksesta majoituksineenasiakaspalvelustamme.

Lisätietoa:

Utön saari

Utö Havshotel

Webcam Utön satamassa